Electroputere VFU Pașcani finalizează cu succes revizia capitală a primului Desiro din cele 50 contractate cu CFR Călători

Electroputere VFU Pașcani SA, membră a grupului Grampet, a finalizat cu succes reparația capitală de tip R9 la primul din cele 50 de automotoare Desiro cu numărul AM 2072, conform acordului cadru semnat cu SNTFC „CFR Calatori” SA. Acesta a fost achiziționat în perioada 2003-2007, iar reviziile capitale de tip R9 se efectuează la 12 ani de operare sau la 2 milioane km parcurși. Proiectul este unul complex, care presupune dezasamblarea și verificarea tuturor subansamblelor, cu excepția motoarelor.

Reparația capitală de tip R9 a automotorului Desiro a presupus o serie de etape importante, precum demontarea boghiului motor, spălarea, curățarea, constatarea, repararea și/sau înlocuirea elementelor, repararea osiilor motoare cu atac de osie simplu sau dublu, precum și a boghiului purtător. De asemenea, a fost necesară repararea instalației de climatizare și instalației de încălzire, verificarea și repararea instalației de încărcare a bateriilor, repararea ușilor de acces și a ferestrelor, precum și repararea intercomunicațiilor.

Printre alte etape ale reparației se numără demontarea, verificarea și repararea scaunelor și strapontinelor, înlocuirea tapițeriei, verificarea și repararea instalațiilor din postul de conducere, precum și a instalației electrice. A fost necesară de asemenea repararea sistemului de combustibil și a sistemelor de frânare, precum și curățarea, verificarea și repararea caroseriei automotorului și vopsirea exterioară.

Electroputere VFU Pascani SA are o vastă experiență în revizia de tip R8, efectuată cu succes la toate cele 57 de automotoare contractate cu CFR Călători. Compania depune toate diligențele și eforturile necesare pentru a finaliza cu succes proiectul de revizie capitală de tip R9, în ciuda faptului că licitația a fost inițiată la finalul anului 2021 și că prețul materialelor și subansamblelor a crescut cu până la 40-50%. Este important să menționăm faptul că Electroputere VFU Pascani SA și-a demonstrat competența și profesionalismul în domeniu, și astfel este o alegere sigură și de încredere pentru astfel de proiecte.