Interested in our services?
Please contact us at comercial@gfr.ro.

Do you want to be part of our team?
Please contact us at recrutare@gfr.ro.

Despre noi

GRUP FEROVIAR ROMAN (GFR) este entitatea fanion a GRAMPET GROUP, cel mai mare holding feroviar privat din Uniunea Europeană.

GRAMPET GROUP este format din 18 companii grupate pe domenii de activitate astfel: operatori de transport feroviar de marfă, logistică, construcţie, reparaţii și mentenanţă material rulant și servicii IT.

GFR este o companie cu capital românesc 100% privat, care a devenit unul dintre principalii jucători de pe piaţa concurenţială de transport feroviar de marfă din România și lider naţional al transporturilor feroviare

de produse petroliere.

Cu o experienţă în domeniul transporturilor de peste 18 ani, GFR și-a început activitatea în anul 2001 ca operator de manevră, în 2002 a debutat ca furnizor de transport feroviar, în anul 2006 a efectuat primul transport internaţional și începand din 2010 opererează prin toate frontierele de stat ale României.

GFR este membră a tuturor organizaţiilor internaţionale reprezentative și are acorduri de colaborare atât cu operatorii feroviari de stat (BDZ Cargo, UZ, CFM, PKP Cargo, ZK, RCH, HZ Cargo, ZBIH) cât și cu operatorii feroviari privaţi din Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Cehia, Polonia, Austria și Germania.

 

În prezent, peste 20% din trafic este internaţional, GFR oferind clienţilor săi, în domeniul feroviar, soluții logistice complexe.

Managementul performant a făcut ca, în perioada crizei economice, GFR să aibă rezultate excepţionale, înregistrând o creștere de 85% în anul 2010, când s-au transportat 9,25 milioane tone nete faţă de anul 2007, când s-au transportat 5 milioane tone nete. Începând din 2011, transportăm în medie 1 milion tone nete/lună. În 2017 au fost transportate peste 14 milioane tone nete cu un indicator de peste 3.500 milioane tone nete kilometri.

GFR deține și un terminal de logistică – GFR Terminal București – cu o suprafață totală de 110.000 mp, în Chitila.

Acesta asigură fluenţa fluxurilor de transport intermodal prin operaţiuni de manipulare și depozitare mărfuri paletizate și containere.

Serviciile GFR încurajează sustenabilitatea si revenirea către transportul feroviar, mult mai prietenos cu mediul față de celelalte moduri de transport.

În 2013 GFR a fost nominalizat în finala secţiunii “Operatorul feroviar de marfă al anului” la Congresul Feroviar European din Londra, iar în 2014 a primit distincţia „Romanian Brand of the Year” de către The Economist “Intelligent Life”, pentru performanţă și extindere regională.

Portofoliul GFR include clienţi cu renume, precum: OMV PETROM, ROMPETROL, LUKOIL, ARCELORMITTAL, AUTOMOBILE DACIA, CRH, GRUPUL LAFAGE HOLCIM, APM TERMINALS și alții.

GFR exploatează un parc de 16.500 vagoane și 380 locomotive, are 2700 angajaţi și activitatea este permanent monitorizată și asistată de sistemele IT integrate și aplicaţiile web, care transmit date în timp real. Performanţa, potenţialul, disponibilitatea, resursele logistice proprii și profesionalismul GFR garantează servicii sigure și de calitate şi recomandă compania noastră ca unul dintre cei mai importanţi operatori feroviari privaţi de transport de marfă din Europa Centrală și de Sud-Est.