Interested in our services?
Please contact us at comercial@gfr.ro.

Do you want to be part of our team?
Please contact us at recrutare@gfr.ro.

2023

Februarie – GFR este declarata câștigătoare a licitației pentru transportul feroviar la CONPET

2022

GFR atinge cifra de afaceri record de 1 miliard de lei

2022-2023 – Războiul din Ucraina; GFR devine partener principal al UZ (căile ferate ucrainene)

2021

Este lansat sistemul digital Synopsis, cea mai interconectată aplicație a GFR (utilizând date ce provin din 9 sisteme și transmițând către 3), care generează rapoarte utile privind trenuri, trase, vagoane, personal, etc.

Este lansata in exploatare linia de reparație a GFR de la stația Palas

Atelierul de reparații GFR de la Ploiești Sud deține acreditari si autorizații pentru sudura, reparații supape de siguranță, reparații vagoane de gaze, deținând întreaga dotare si competenta pentru a efectua reparații periodice la vagoane

2019 – 2022 – atelierul de reparații de la Ploiești Sud izolează termic 200 de vagoane cisterna

2019 – 2022 – intra in exploatare 250 de vagoane cisterna noi de mare capacitate dotate la standardele actuale, inclusiv cu sisteme GPS.

2020

LansareExpert – sistem digital de evaluare in timp real a performantei activității de exploatare a turelor de serviciu din departamentul Exploatare – sistem unic in Romania

GFR devine membra a contractului de decont alături de cele mai importante organizații feroviare membre ale OSJD (Organizația pentru Cooperarea Căilor Ferate)

GFR gestionează excelent criza COVID si deservește toți clienții fără întreruperi;

Este realizata cea mai buna viteza comerciala a mărfii din ultimii 6 ani

Se obține Certificatul Unic de Siguranță cu numărul 1, emis de către Agenția Uniunii Europene pentru Căile Ferate (ERA), care îi permite să opereze în două țări, respectiv România și

2019

Intra in funcție atelierul de reparații armaturi de la Ploiești Sud

2019 – 2020 – Implementare Shunting Expert la rafinăriile Vega, Petrotel Lukoil si OMV Brazi.

2018

Ianuarie – GFR devine membru al organizației internaționale PGV (Acordul privind Regulamentul de utilizare a vagoanelor în traficul internaţional de marfă).

Ianuarie – Sosește în GFR Terminal București primul tren de containere, marcând începutul unei noi activități, aceea de manipulare-depozitare containere.

Intra in funcție atelierul de frâna de la Ploiești Sud

Lansare Shunting Expert in rafinăria Petromidia, singura aplicație din Sud-Estul Europei care înregistrează si reda in timp real poziția vagoanelor pe linii, constituind totodată un instrument informatic care facilitează si intermediază deciziile luate de coordonatorul operațiunilor de manevra

2017

Martie – GFR este primul operator de transport din Balcani care lansează scrisoarea de trăsură electronică pentru transport local.

Primul operator din estul Europei care pune la dispoziția clienților săi o platformă web dedicată interacțiunii în toate planurile de colaborare – eCLIENT-GFR

Sunt lansate în activitatea de transport primele vagoane Uagpps realizate după un concept al inginerilor din GFR prin transformarea vagoanelor Faccpps.

Este lansată în activitate prima locomotivă DHC de 1217 CP provenind din vechea locomotivă DHC (1250 CP) remotorizată cu motor CUMMINS, conform unui proiect realizat de inginerii GFR.

2016

Intra in funcție atelierul de rotărie de la Ploiești Sud

Noiembrie – Începe furnizarea de servicii logistice pentru KNAUF în GFR Terminal București.

2013 - 2015

Atelierul de reparații de la Ploiești Sud izolează termic 255 de vagoane cisterna

2015

Sunt lansate în activitatea de transport primele vagoane Eanos cereale realizate după un concept al inginerilor din GFR.

Este finalizat procesul de electrificare a liniilor Secției de Locomotive Brazi.

Este informatizat procesul de determinare a costurilor de transport prin intermediul aplicației CostExpert, proiectată de GFR.

2014

Se lansează primul tren intermodal cu antene Bulgaria – România (Stara Zagora – Ruse – Chiajna – Curtici și retur).

Apoi sunt lansate în activitatea de transport primele vagoane Fals cereale.

GFR efectuează 12 transporturi speciale constând în deplasarea pe calea ferată a ramelor de metrou provenind din Spania pentru magistrala Nord-Sud a Metrorex.

Este informatizat procesul de programare zilnică a trenurilor.

2013

GFR ia în administrare platforma logistică GFR Terminal București și demarează prima activitate de manipulare – depozitare pentru Lafarge Cement.

Este lansată prima locomotivă DHF de 585 CP provenind din vechea locomotivă DHA (450 CP), remotorizată cu motor CUMMINS conform unui concept dezvoltat de inginerii GFR. Până în 2016 urmează a fi date în exploatare încă 16 astfel de locomotive.

2012

Începe gestionarea web a comenzilor de asigurare a vagoanelor lansate de către clienți in cadrul unei aplicații informatice concepută de GFR – ComenziFeroviare.

2011

Este informatizată activitatea de asigurare a personalului de drum pe trenurile în circulație – soft proiectat de GFR – Comanda Personalului de Tren.

Începe implementarea ERP în GFR sub denumirea INFORGFR.

2010

GFR efectuează primul transport din România în Republica Moldova, materializând începutul colaborării cu Căile Ferate Moldoveneşti.

GFR devine cel mai important furnizor de servicii feroviare pentru Petrotel LUKOIL.

GFR devine cel mai important furnizor de servicii de manevră și transport pe cale ferată pentru Grupul ROMPETROL.

Toate locomotivele sunt dotate cu GPS și sunt monitorizate prin intermediul aplicației informatice Track View.

2009

GFR este prima companie feroviara si primul operator economic din Romania care obține o autorizație de mediu la nivel național (Autorizația nr 1 din 23.01.2009)

2008

Este pus în funcțiune primul depou de locomotive al unui operator privat din România, denumit Secția de Locomotive Brazi.

GFR începe derularea transporturilor internaţionale prin frontiera de Nord a ţării, fiind primul operator privat din România care are relaţii de colaborare cu Căile Ferate din Ucraina.

2007

GFR derulează deja transporturi prin toate staţiile de frontieră de la Vest şi de la Sud ale țării. Este inclusă în Comunitatea Companiilor Europene de Cale Ferată şi Infrastructură (CER).

2006

Începe transportul internaţional de mărfuri. GFR devine membru GCU (AVV).

Este lansată în exploatare aplicația informatică de monitorizare a vagoanelor MONITACTIVITA, proiectată de GFR.

2005

Este lansat in exploatare vagonul nou de tip Fabls pentru transportul de materiale vrac.

GFR acordă o atenţie sporită transportului de mărfuri vrac în vagoane descoperite, demarând colaborarea cu societăţi importante din domeniul construcţiilor, minier, metalurgic, precum: HOLCIM, LaFarge, ArcelorMital, Compania Naţională a Huilei și altele.

2004

GFR devine membru afiliat OCCF şi membru CIT.

2002 – 2005

Se extinde cota de piaţă a transporturilor de produse petroliere; se execută servicii pentru companii importante precum Petrom, Conpet şi RAFO.

2003

GFR devine membru UIC (Uniunea Internațională a Căilor Ferate).

2002

GFR debutează pe piaţa de transport feroviar efectuând servicii pentru Petrom (în prezent membră a grupului OMV).

2001

S.C. Grup Feroviar Român S.A. începe activitatea ca operator de manevră.